Protestantse Kerk in Nederland
www.hervormdaarlanderveen.nl
 
 
Kerkblad Kerkblad

  

Zondag 17 september 2023
10:00 uur: Dhr. R.L. Antes, Ridderkerk
(Voorbereiding Heilig Avondmaal)
19:00 uur: Ds. F. van den Bosch, Huizen
Collecten: Kerkvoogdij en Diaconie

Zondag 24 september 2023
10:00 uur: Ds. J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn
(Viering Heilig Avondmaal)
Collecten: Kerkvoogdij, Eboo Kenia en Diaconie
19:00 uur: Prop. G.T. van Lingen, Lekkerkerk
(Dankzegging Heilig Avondmaal)
Collecten: Kerkvoogdij en Diaconie
Actuele informatie
Alle diensten zijn te bekijken via een livestream van de Hervormde Gemeente Aarlanderveen op Youtube. Tevens zijn alle diensten te beluisteren via http://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10087 of u kunt via www.kerkomroep.nl zoeken op de plaatsnaam mocht het met de eerstgenoemde link niet lukken. De liturgie van de diensten kunt u vinden op de website van de kerk (www.hervormdaarlanderveen.nl) bij ‘kerkdiensten’ en daarna ‘meer details’.

Kerkauto
Mocht u gebruik willen maken van vervoer naar en van de kerk, kunt u contact opnemen met Corrie de Pater (tel.nr.: 0172-574948).
Oppas
De kinderen zijn voor 9:55 uur welkom in de Jeugdhaven.

Dankzegging I
Dank jullie wel voor alle felicitaties, bloemen en kaarten tijdens ons 65-jarig huwelijksfeest. Hartelijke groeten, Jo en Bert de Bruin. 

Dankzegging II
Dankbaar en blij zijn wij dat we ons 45-jarig huwelijksjubileum mochten vieren. We willen allen die ons hiermee feliciteerden hartelijk bedanken. Piet en Loes Roos.

Bericht van onze pastoraalmedewerker
Beste broeders en zusters, Zoals u weet was de afgelopen zomerperiode zwaar voor mij. Het ongeluk van mijn maatje Peter van de Plaat heeft zowel in de vriendengroep als in onze Waard veel losgemaakt. Toch mocht ik juist in deze moeilijke dagen mijn eigen thuisgemeente wijzen op onze liefdevolle God. Hij weet van onze zorgen, Hij weet van onze ziekten. En Hij weet er niet alleen van, Hij werd er in Jezus zelfs deel van! En dat besef geeft ons troost, juist in bange dagen.
Met Peter gaat het nu gelukkig naar omstandigheden goed. Vorige week maandag is hij vanuit het CHU Montpellier overgebracht naar het Erasmus MC. We zijn dus erg blij dat hij eindelijk weer in Nederland is!
De weg van herstel gaat nog wel lang duren. We weten dat een deel van zijn hersenen beschadigd is; hoe de toekomst er precies uit komt te zien is niet te voorspellen. Met name de situatie van zijn kortetermijngeheugen is zorgelijk. Besef van tijd en ruimte heeft hij eigenlijk niet.
Er zijn tegelijkertijd ook zeker hoopvolle lichtpuntjes: we hebben als vrienden allemaal een korte persoonlijke videoboodschap naar hem opgestuurd en hij herkende ons allemaal. Spreken - hoewel in fluistervorm - gaat hem ook steeds beter af.
De rest van zijn lichaam herstelt zich ook steeds verder. De metalen pinnen zijn inmiddels alweer een aantal weken uit zijn benen en zijn kracht komt langzaamaan terug: afgelopen donderdag kon hij voor het eerst naast zijn bed staan.
Vanwege de MSRA-bacteriën moesten we geduld hebben om Peter te mogen bezoeken. Maar aanstaande dinsdag staat het ziekenhuisbezoek ingepland! Na zes lange en emotionele weken kunnen we onze maat eindelijk weer zien en spreken.
Ik wil u allen - ook namens Peter en zijn familie - bedanken voor alle steun die we mochten ervaren. Dank voor de kaartjes en appjes! Dank voor het medeleven! Hartelijk groeten, Gerrit.

Startdienst
Zondag 10 september was de startdienst met als thema 'Samen bouwen'. En het woord 'Samen', werd ook zichtbaar gemaakt. Veel gemeenteleden hebben meegedacht en een bijdrage geleverd. De kinderen hebben een grote tekening gemaakt van een lichaam en zo maakte zij zichtbaar, dat net als in een lichaam, alle delen nodig zijn. Jongeren verzorgden de wetslezing, er waren lectoren en naast de organist floot Marieke het prachtige lied mee:
'Ik wil jou van harte dienen
en als Christus voor je zijn.
Bid dat ik genade vind, dat
jij het ook voor mij kunt zijn'.
Na afloop hebben we met elkaar koffie/thee gedronken, met een heerlijke traktatie van 'de Jonge Kerk'.
De kerkenraad kijkt er naar uit om samen met alle gemeenteleden samen te werken en zo met elkaar te bouwen aan Zijn Koninkrijk.

Verjaardagen
15 sept: Dhr. H. Manten, Julianalaan 32, 2421 CW Nieuwkoop; 26 sept: Dhr. G. Verheul, Kerkvaartsweg 6, 2445 AD Aarlanderveen. We feliciteren en wensen u met de woorden ‘Uw liefde die mij warmte geeft, als U mij in uw armen neemt’ (OTH 277) een fijne dag en een gezegend nieuw levensjaar toe.

Collecten
U kunt uw gave geven in de kerk of bij voorkeur via de bank naar de onderstaande rekeningnummers:
- Kerkvoogdij: NL02 RABO 0101 3954 77 of NL69 INGB 0000 4258 69
- Diaconie: NL40 RABO 0301 6090 98
Op de beamer en via de livestream zijn ook QR-codes beschikbaar. Bij het scannen van deze QR-codes kunt u direct online uw gaven geven.Vorming en toerustingGeen mededelingen

TenslotteMedeleven
De afgelopen weken heb ik Mw. R. Angenent in het ziekenhuis bezocht. Haar gezondheid is kwetsbaar en de toekomst onzeker. Zij is dankbaar voor alle gebeden, kaarten en bloemen die zij mocht ontvangen. Ze voelt zich hierdoor gesteund. Als gemeente blijven wij biddend om haar en haar familie heen staan.
Mw. A. de Vries-Vochteloo is weer thuis na een knieoperatie en een tijdelijk verblijf in een verpleeghuis. Wij wensen haar een voorspoedig herstel toe.
Dhr. N. Stuivenberg is ook herstellend na een heupoperatie. Onze gedachten en gebeden zijn bij hem en hopen dat de zorgen om zijn gezondheid zullen afnemen.
In alles wat wij meemaken in dit leven, mogen wij ons beseffen dat Hij heel dicht bij ons is.
Op Toon Hoogte 281
'Jezus, U blijft niet op afstand staan,
U bent één gebed bij mij vandaan.
Niemand anders komt zo dichtbij,
U bent hier en woont in mij'
Judith van der Vis

Kopij inleveren
U kunt de kopij voor het volgende kerkblad tot uiterlijk vrijdag 22 september inleveren bij Lianne Angenent (kerkbladaarlanderveen@gmail.com).


 
terug
 
 
 
 

ochtenddienst
datum en tijdstip 08-10-2023 om 10.00 uur
scholenzondag
meer details

avonddienst
datum en tijdstip 08-10-2023 om 19.00 uur
meer details

ochtenddienst
datum en tijdstip 15-10-2023 om 10.00 uur
meer details

avonddienst
datum en tijdstip 15-10-2023 om 19.00 uur
meer details

 
Livestream
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.